Login

Register

Login

Register

Intrebari frecvente

  1. Am un cactus. Cum îl întrețin?

Cactusii sunt plante suculente. Asta inseamna ca nevoie lor de apa este redusa, deoarece rezerva de apa, pe care si-o iau o data, este suficienta cateva saptamani. O data la 2 saptamani este minimul intervalului in care cactusii trebuie udati, iar iarna nu se uda deloc. Soarele este foarte important, de aceea trebuie tinut la soare. Iarna nu treuie stimulat nici cu caldura (maxim 15 grade) dar nici cu apa.

      2. Cum creste cactusul?

Formele cactusilor sunt diferite: globulare, inalte, care cresc in lungime, in latime, sau ambele variante la aceeasi planta, care lastaresc (ATENTIE! Doar unele specii lastaresc). dar forma pe care o au cand sunt la dimensiuni mici, o vor mentine constant. Daca apar modificari la forma, aici apare o „alta intrebare”:

      3. Ce fac daca apar „pui” la cactus?

Cactusii carora le cresc lastari, se pot inmulti prin acei lastari. Insa parcursul vietii oricarui cactus este de la o singura sămânță pentru fiecare exemplar.

      4. De ce cactusii dumneavoastra sunt asa de scumpi?

Cactusii nostri nu sunt crescuti cu stimulenti. Asta inseamna ca procesul de „devenire” al unui cactus, este destul de lung. Asta inseamna amestecul de la baza pe care il folosim (care costa), udarea individuala si ingrijirea individuala in tot ce inseamna ea.

Un cactus se dezvulta 1-2 cm intr-un an. Deci un cactus de 7 cm, cati ani ar trebui sa aiba? 🙂

      5. Cum se procedeaza cu livrarea in tara?

Din experienta se procedeaza prin curierat si ajung in siguranta, in general. Livram deja de cativa ani in tara si nu am avut intamplari nefericite (cu putine exceptii).

 

 

Loading...