Login

Register

Login

Register

Am un cactus, cum il ingrijesc?

Multe persoane care ajung în posesia cactușilor, sunt în necunoștință de cum trebuie îngrijiți corect cactușii.

Mai jos, voi da câteva detalii simple, care vă vor ajuta să înțelegeți aspectele esențiale atunci când aveți un nou membru al familiei, țepos 😀

  1. Trebuie să ții cont că un cactus nu este o floare obișnuită,  care poate fi udată zilnic sau o dată la 3-4 zile. Este important ca udarea unui cactus să fie rară, la 2 săptămâni distanță.
  2. Cactusul nu se udă iarna. Este una din greșelile cele mai mari pe care le fac mulți deținători de cactuși, acest lucru chiar ducând la distrugerea cactusului. Iarna, cactușii trebuie să rămână într-un mediu răcoros, fără umiditate, fără apă, preferabil la lumină. De ce? Explicația este la următorul punct:
  3. Pe timp de primăvară, vară, toamnă, udarea este la 2 săptămâni. Prezența soarelui este obligatorie. Soarele este sursa principală de lumină și VITAMINE pe care orice ființă o dorește. Astfel, după o iarnă grea, cactusul trebuie să vină TREPTAT la soare, adică nu dintr-o dată, pentru că soarele este foarte puternic, ceea ce poate duce chiar la pierderea cactusului, mai ales după câteva luni de lipsă aproape totală a soarelui.
  4. Dacă dorești să ții cactusul afară, ai grijă cu ploaia. Dacă persistă câteva zile o ploaie, nu este indicat să ții acolo cactusul, pentru că nu are nvoie de atâta apă. Iarna, cactusul este necesar să stea la un loc răcoros, dar în nici un caz înghețat.

Dacă respecți aceste „instrucțiuni de folosire”, vei avea cactuși sănătoși pe termen lung, dar vei vedea și flori pe ei.

eliza.c
 

Loading...