Login

Register

Login

Register

Vine, vine primăvara!!

E sfârșit de Martie. Avem, în sfârșit, temperaturi optime și, sperăm, în creștere.

Datorită faptului că gradele din serele noastre sunt în jur de 30, pe timp de zi, în condițiile în care la noi în sere se stă în mod etajat (subsol, masă, raft), lumina trebuie să pătrundă la toate urgent.

Suntem la începutul lucrului și mai avem în jur de 8.000 de cactuși de scos de sub mese, de peste mese și de aranjat în locurile lor, gata să fie servite de clienți. De acolo, îi luăm, bucată cu bucată, pentru a-i curăța, a le schimba pământul la unii și ghivecele la alții, apoi a-i uda pe fiecare în parte, până ajunge apa în tot pământul din ghiveci.

Am început, astfel, udarea lor. Dar dacă noi am început udarea, este datorită celor spuse mai sus; acesta nu este și cazul clienților noștri, care au achiziționat cactuși de la noi. În general, udarea ar trebui să înceapă la sfârșit de Aprilie, atunci când e și perioada de înflorire.

Au acum nevoie de cât mai mult soare, ca să primească de la natură tot ce trebuie să își ia.

Ca o concluzie, primul lucru pe care să îl faceți este acela de a pune cactușii la cât mai mult soare. Cactușii trebuie să se oișnuiască cu soarele, după o iarnă grea și lungă.

Am un cactus – când încep udarea?

După prima udare, la sfârșit de Aprilie, adică peste o lună, udarea va intra în „program normal” – o dată la 2 săptămâni.

Pozele din acest articol arată rezultatul muncii pe două zile, în care am umplut două mese și jumătate din a treia. Noi sperăm că sunteți la curent cu articolele noastre, deoarece ne dorim să avem clienți care respectă instrucțiunile 🙂

 

eliza.c
 

Loading...