Login

Register

Login

Register

Ce inseamna sa fii producator de cactusi?

Sunt unele aspecte pe care cei mai multi oameni nu le cunosc, avand in vedere si faptul ca in Romania, producatorii de cactusi nu sunt cunoscuti.

Primul aspect este acela de a dedica o cat mai mare parte din timp (sau chiar 100%) cultivarii si cresterii cactusilor.

Munca pe care o presupune cultivarea cactusilor este una nepretuita, deoarece atunci cand cumpara un cactus, clientul verifica marimea plantei, dar nu si anii pe care ii are.

Nu este usor sa cresti un cactus in conditiile naturale, fara stimulenti chimici, sa il astepti pana se face in 5-6 ani o planta de 5 cm. Dar daca pui pasiune, este suficient.

Al doilea aspect este acela ca iti trebuie rabdare si curaj. 

In experienta de pana acum, cand am vandut seminte de cactusi persoanelor curioase, le-am explicat ca daca au rabdare 5-7 ani pana ce sămânța pe care tocmai au cumparat-o se va face cât un cactus de pe stand, am observat că decizia lor era sa cumpere un cactus deja crescut.

Ei, asta este! 😀

Al treilea aspect este acela ca timpul tau este tot mai scurt, mai ales cand cactusii se tot inmultesc, se tot aduna, stai printre ei mai mult decat intr-o vacanta, pe care nu ti-o mai permiti din cauza ca nu mai ai timp liber.

 

De ce suntem producatori de cactusi?

E un aspect pe care l-as explica in cuvinte.

Pasiunea pentru spini a dus la dorinta de a cultiva acesti spini, de a-i vedea cum se transforma din bob abia vizibil, in planta cu floare, evident, in mai multi ani.

De cand producem cactusi?

Condoros Teofil  este producator de cactusi inca de acum 35 de ani. Detine o cultura mare, in fiecare an cultivand cel putin 2000 de seminte.

Pe langa cultivare, plantele ajung la vanzare in mare parte; altfel spatiul pe care il ocupa ar fi fost deja de mult depasit.

Ce avem in plan?

Ca producator de cactusi, dorinta este ca lumea sa cunoasca, sa inteleaga munca si sa aprecieze rezultatele acestei munci. In acelasi timp, lumea sa fie educata in a intelege termenii de CACTUSI MARI si CACTUSI MICI si nu de puiuti (cactusii nu fac pui). Cactusii ies din seminte.

In acelasi timp, avem in plan sa informam lumea, probabil sa facem ceea ce alti vendori de cactusi nu fac: a explica oamenilor ce inseamna un cactus si cum trebuie el intretinut pentru a ramane sanatos si frumos.

Cat costa un cactus?

Aceasta intrebare este foarte des intalnita.

Costul nu ar trebui sa fie calculat in bani, ci in ceea ce implica munca: de cate ori il udam, de cate ori ii schimbam pamantul, de cate ori ii schimbam ghiveciul, de cate ori scoatem cactusul afara de la iernat, de cate ori facem caldura in sere iarna, de cate ori….

 

 

 

eliza.c
 

Loading...