Login

Register

Login

Register

Ce este Cactusul

 

Cactusul este o plantă dintre cele mai frumoase și în același timp rezistente, adaptate mediului în care trăiesc.

Cactușii sunt acele plante pe care, dacă le lași neudate o perioadă mai lungă decât în general pe celelalte flori, o vor duce mai bine decât dacă te vei gândi des să le dai apă.

Cactușii au originea în deșert, acolo unde temperatura pe timp de zi este foarte ridicată, umiditatea este foarte rară iar soarele strălucește din plin.

Când vorbim despre cactuși la modul general, trebuie să ținem seama de unele lucruri care îi deosebesc de celelalte flori. În primul rând, înflorirea lor este anuală, și cei mai mulți dintre ei sunt înfloriți o perioadă lungă din an. Începând din Aprilie, unii cactuși înfloresc în serii până prin toamnă, alții până vara, alții doar primăvara, alții doar toamna, mai puțini doar iarna. În al doilea rând. florile de cactus sunt naturale; dacă sunt în mediul lor prielnic de dezvoltare vor înflori întreaga perioadă dedicată acestei etape, iar noi ne putem bucura de culori și arome absolut superbe.

 

Toți cactușii au spini?

Cactușii, prin felul în care sunt formați, au spini în general. Există însă și cactuși care nu au spini, dar și cactuși care în timp își schimbă forma (Astrophytum), dar și aspectul.

 

 

Despre flori

Florile cactușilor parcurg procesul natural de existență, astfel că bobocul se transformă în floare, floarea în fruct, iar fructul în sămânță. De aici viața continuă, atunci când sămânța este pusă spre a aduce o nouă plantă, peste câțiva ani :).

Udarea Cactușilor

Pentru că sunt plante de deșert, cactușii au nevoie de un mediu uscat. Sunt diferiți de alte flori din acest punct de vedere, pentru că nu trebuie udați deodată cu celelalte flori.

Și atunci cum?

În primul rând este important să nu fie udați iarna. Apa le stimulează atât creșterea, cât și înflorirea, dar asta trebuie să aibă loc doar în momentul potrivit. Deci, iarna fiind un anotimp pentru hibernare, nu trebuie udați, adică nu trebuie stimulați. În Aprilie este indicat să aibă loc prima udare a anului, atunci când soarele își face prezența mai puternic. Ultima udare trebuie să aibă loc prin Octombrie – Noiembrie. În acest interval, se recomandă udarea regulată la 2 săptămâni, iar dacă este caniculă se pot uda și la o săptămână. Dar nu mai des.

Dar cactușii pot trăi în mediul climatic din România?

Da, cactușii trăiesc și în România 🙂

Mai jos detaliez modul de îngrijire care le face bine cactușilor 🙂

Soarele și cactușii

Indiferent de anotimp, este binevenit soarele. Așa cum noi, oamenii, avem o stare diferită în prezența luminii soarelui, și cactușii la fel. Este recomandat ca planta să stea în prezența soarelui, iar în caz de caniculă, ușor umbrit. Cactusul își va lua porția de „vitamine” direct de la soare, atât cât are nevoie. Dacă sunt udați iarna, cactușii vor crește aiurea (adică în perioada în care nu trebuie să fie stimulați) și nu vor mai înflori.

eliza.c
 

Loading...