Login

Register

Login

Register

A venit canicula… ce fac cu cactusii?

Atunci cand ajungem la diferente mari de temperatura, poate chiar de la o zi la alta, ne intrebam daca tot ce e in jurul nostru reactioneaza pozitiv.

Acum a venit vara. Si-a intrat in drepturi, asa cum este normal. Ce fac cu cactusii?

Temperaturile de peste 30 grade Celsius sunt cam nocive pentru cactusii mai sensibili. In mediul lor natural, in tarile de origine, clima este diferita de a noastra, deci conditiile in care supravietuiesc acolo sunt potrivite pentru ei.

La noi, in Romania, ultimele ierni au fost foarte friguroase, foarte lungi – acesta e aspectul cel mai deranjant, iar verile aduc cu ele (uneori) canicula.

Canicula inseamna temperaturi peste 30 de grade, cu soare puternic. Este bine sa poti feri cactusii de razele puternice ale soarelui in aceasta perioada, deoarece exista pericolul de ardere. O umbrire usoara este foarte binevenita.

Udarea cactusilor se face o data la o saptamana, si, foarte important. sa se faca seara, la temperaturile mai placute de seara, deoarece cactusii asa isi iau rezerva de apa care le ajunge pentru intreaga saptamana. Daca udarea se intampla dimineata sau ziua, atunci pamantul se usuca repede, iar planta se arde.

Asadar, umbrirea usoara (printr-o perdea e suficient) si udarea o data la saptamana, seara, sunt conditiile care trebuie respectate in aceasta perioada, si numai in aceasta perioada, pentru niste cactusi sanatosi! 🙂

Fii cu ochii pe cactusii tai si bucura-te de ei!

Canicula si cactusii – postare media

eliza.c
 

Loading...